Systém tankového hospodárstva je určený k skladovaniu a následnému čapovaniu piva v gastronomických zariadeniach.
Do tankov sa plní pivo z autocisterny hadicou, alebo prívodným potrubným vedením. Tanky sú chladené na teplotu 8-10ºC, pričom môžu mať nezávislé chladenie, alebo môžu byť umiestnené v chladenej miestnosti. Pri skladovaní si pivo zachováva maximálnu kvalitu aj vďaka výmennému plastovému vaku z polypropylénu. Čapovanie vykonáva tlakový vzduch, ktorý produkuje vzduchový kompresor vybavený filtrami.
Benefity:
pivo neprichádza do styku so vzduchom, je zachovaná maximálna kvalita
možnosť čapovania aj nepasterizovaného piva, teda 100% prírodného produktu
odpadá únavná manipulácia s KEG sudmi
jednoduchá obsluha a údržba veľký objem čapovaného piva umožňuje udržať jeho priaznivú cenu
Pivné výčapné tanky s chladením
pivo stlačený vzduch chladiaca kvapalina
1. izolovaný pivný tank 10 Hl 2. PU izolácia 50 mm 3. chladiaca špirála 4. vnútorný plášť 5. veko tanku 6. ventil 7. prestaviteľné stojany 8. vzduchový kompresor 9. úprava vzduchu 10. rozdeľovač vzduchu 11. poistný ventil a manometer 12. elektronická regulácia teploty 13. rozdeľovač chladiacej kvapaliny 14. chladiaci agregát 15. nádrž na chladiacu kvapalinu 16. čerpadlo 17. výčapný pult
Pivné výčapné tanky bez chladenia
pivo stlačený vzduch
1. neizolovaný pivný tank 10 Hl 2. prestaviteľné stojany 3. veko tanku 4. ventil 5. poistný ventil a manometer 6. vzduchový kompresor 7. úprava vzduchu 8. rozdeľovač vzduchu 9. výčapný pult s chladením